jana wang

BURUAN

BURUAN

Selasa, 4 Mei 2010

FELCRA CHANGKAT SULAIMAN, SUNGKAI JADI KENANGAN


Hajat dan azam ingin menjadi juara sungkai x kesampaian....den arap nak nyambut ulangtahun kelahiran disana sesia....dgn semangat setiakawan dan sepakat maka ttuan75 @ appai & group palong brgerak ke bse dari jemapoh jam 11.30pm dingdong2 jam dah tunjuk jam 3am blom gak gerak ke sungkai. Lepas kawtim lbh kurang kami gerak ke sunkai non stop kuar exit tg.malim. dari tg.malim nak cari kedai makan x plak jumpo x cun aleh2 dah subuh plak..lps tunai tanggungjawab terus gerak destinasi utk sarapan pagi..

kecewa plak kedai x bukak sempena hari buruh nie....skali dah konvoi group selatan menuju destinasi.

Ringgo, mamat mlk bigshow jadi kapla skali lajak sampai pos pemeriksaan polis. den pusing terus masuk 1st check in. Lepas tu pandnag kat luar pagar ada jual nasik lemak terus makan dulu org 2nd order makan pagi pekene teh panas .....mmmmm.....legaaaaaa.....

selepas upacara perasmian dan ucapan matlamat oleh LONGKEDAH maka kami pon beredar cari laman tinjau jo....dari jam 10.30am hingga 12 noon tiada respon Burung Hutan.

Bumin sepi seperti garuda melanda tiada sahutan selepas aneka suara tiruan dialun.

Dalam usaha mencari ada terdengar seekor gut 2 lambung uk....kami 3 org terus adjust ....celir x layan pikat...lari2.

perot lapar kami meronda penghujung jalan Felda Bersaot 5, tiada kedai makan bukak kerana ada kenduri.....hampa perot dah lapar pusing masuk felda bersaot 4 ada la kedai makan smbil siasat ada ka org mikat kawasan nie.....skali jawapan kecewa "lunyai dah hutan nie pak awang kerjakan, ramai beli burung pak awang" aduuusssss....

selepas solat zohor, kami pon menuju tempat awal bkumpul barulah ustaz appai beradap bh celir denak kena bedal oleh burung betina.

Laman seterusnya den plak BH beradap terjun laman racik terus spring jauh dok nguku x gerak2....celir sakan BH area nie....

Laman akhir disulami angin sejuk guruh bergema kilat mengilau...Laman nie BH agak meriah tapiii....dari kesan laluan berbekas tayar motor dan kereta kami ni ntah yg keberapa masuk x tau?

BH x mau terjun beradap den main pelepah mcm burung raja udang ja bh spring terus x mau terjun beradap dok sembang jauh2. apa la majal burung sini....

>>>tiada sekor pon hasil buahtangan sungkai utk geng Negeri sembilan....bukannya pikat mabuk kambu tapi BH celir tahap gaban<<<

2 ulasan:

CHILI DE' NGUKU berkata...

x per izal...janji jumpa kawan2.. mikat tu no2. yg penting silaturrahim...

Tokan berkata...

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Felda Besout