jana wang

BURUAN

BURUAN

Isnin, 28 Disember 2009

Rombongan Merisik Umah LONG KEDAH di Jengka 17


26hb Disember ader perjumpaan tahunan umah Long Kedah di jengka 17. Petang jumaat ari krimas den bawak denak @ pikat otai den Seladang Gantung dan Lambung guk turun laman. sajer2 nak charging dulu mana tau sampai jengka nnt bateri weak x mau start enjin.
tepat jam 01.00am waktu dinihari, maka start enjin kete lepas loading klengkapan merisik.....tgk minyak kete dah 1 bar plak pam minyak mana bukak mlm2 nie....
hah.....petronas beting ado...reload 30 hengget jer....terus perjalanan ke JENGKA 17.
non stop ditemani oleh 2 ekoq pikat baru dan member baru blajar. punyer la semangat nak jumpa otai besar lajak pekan temerloh terus naik mentakap....ceh mcm dah sesat ni.
singggah pam minya esso buang hajat dulu dan nmpak ader 3-4 brader dok sembang den pon dtg dekat bg slm dan minta pedoman nak ke jengka. depa habaq dah jauh ni salah simpang depa dok tanya ader nmpak jambatan ka? den ckp la den nmpak ujung lampu yo..
mato dah rabak.
lepas dpt pedoman maka den pon pusing arah temerloh cari clue hiway trus tuju kuantan kuar kat CHENOR. hah....lapang dada bila nmpak Bdr Baru JENGKA.
trus kuar tol bayaq 2 riyal jer..
sampai simpang jengka 19 sms LONG tanya ader dok space nak landing.
no respon. lajak jengka 18 try call x plak angkat adusssss tido dlm kete gamak nya.
jam dah kul 3,30am nampak arah JENGKA 17..masuk mana la umah long ni.port bwh lampu mati enjin kete cubo2 pejam mato....x plak leh lelap...tiba2 sms masuk...dr LONG wahhh celik mata. Long bg arah cri padang alamak mana nmpak gelap bumin tol rayap dan redah jer...jumpa kedai D`Mart heheheehe den tak kenai mcm mana rupa OTAI ni ttiba yo kat satu umah pintu depan dibuka den call la nmpak dia angkat dan jwb wah mmg sah la btui2 HoLiyau....parking kete dan tuan umah jemput masuk. dok kenal2 sembang alakadr bro SNIPERS pon ader tgk jam dah kul 4am. masuk rehat dulu.

Pagi2 jam 6 dah celik mata dah. dok tunggu korum seramai 16 khadiran masuk ronda kawasan jengka di bwah pimpinan otai LONG. masuk laman rambang mata sakit telinga wo punyer la best tapi...... bukan musim BH x garang terjah denak.
jam 1pm kumpul kat port perut dah lapaq sakan. satu OTAI dr kl tapaw 2 ekoq peh dasat tul.
balik markas LONG makan tengahri peh nasik best tu.....nak top up segan plak...makan ala kadar jer coz ramai org nnt apa plak depa kata "pelahap" heheee jam 4pm ujan lebat aduii...x leh nak repeat so Long ajak masuk umah blajar buat tali kaki dan racik dibwh bimbingan sifu snipers...mantap...
alamak dah petang plak.
jam 6pm bubar balik ke JEMAPOH non stop smpai umah dekat jam 9pm tambat 2 ekoq burung jengka dpt kat laman "KHAS LONG" boh denak atas sangkar layang mandi skit..pastu den mandi dah siap "LANDING TIME" zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

3 ulasan:

azmi bin abdullah berkata...

nyosa den tak ikut.....

2ez berkata...

mantul beb....over load minda den blajar buek tali kaki, buek ikatan racik yg sodap eh dapat lekau baik punyer dr kapal laut....berebut sakan

Long berkata...

salam

terima kasih kerana sudi mai ke jengka.sampai jugak ke jengka nooooo.saya bg pihak diri saya dan keluarga saya jika ada salah silap serta kekurangan semasa berada di rumah saya.dpt juga bersua muka ngan sahabat kita ni.

tq